چاپ هیدروگرافیک
چاپ هیدروگرافیک یا هیدروگرافی یا چاپ آبی، روش چاپ بسیار ساده‌ای است که طی دهه‌ی گذشته بسیار شناخته‌شده است درحالی‌که پیش از آن تنها برای رنگ‌آمیزی تجهیزات استتار نظامی به کار می‌رفت.
کلیدی‌ترین جز این چاپ وان هیدروگرافیک است که نامهای مختلفی همچون حوضچه هیدروگرافیک،دکورال مایع،واترترانسفر دارد.
اجرای این روش چاپ بر روی تمامی سطح هندسی و قطعات با جنس‌های مختلفی همچون چوب، فایبرگلاس، پلاستیک، فلز، سرامیک و حتی در اندازه‌های متفاوتی از قطعات داخلی هواپیما و خودرو گرفته تا قاب‌های تلفن همراه و دسته‌های بازی و کاربردهای گسترده‌ای در تمامی صنایع دارد.
در سیستم هیدروگرافیک فیلم هیدروگرافیک روی آب بازشده و سپس به‌وسیله پیستولت روی ان محلول فعال‌کننده بنام اکتیویتور اسپری می‌شود و قطعه که قبلاً پرایمر خورده در حالت ۹۰ درجه داخل دستگاه هیدروگرافیک دیپ شده و طرح هیدروگرافیک روی قطعه چاپ می‌شود.
در مرحله‌ی اول باید طرح را بر روی فیلم هیدروگرافیک چاپ کنیم. سپس ماده‌ی اولیه را روی آن ثابت کنیم.جسم را بر روی سطح آب می‌گذاریم تا طرح بر روی آن منتقل شود.و بعدازآن تمامی اشیای غوطه‌ور بر روی آب را توسط ماشین شست و شوی خودکار می‌شوییم.پس از خشک شدن چاپ کوتینگ به‌عنوان ماده‌ای شفاف را بر روی جسم کوت می‌کنیم تا چاپ ما ثابت شود
کوتیک یا کلیر: برای استقامت دادن به چاپ در برابر آتش، آب، حرارت، خراش چند ساعت پس از چاپ مرحله‌ی کوتیک کردن انجام می‌شود. و حداقل زمان خشک شدن آن دو ساعت است. هرچه کلیر و کوتیک بیشتر باشد استقامت کار بیشتر است.

منبع: امیر پرینت