چاپ گراور یا بهنوعی چاپ گود به شیوهای از چاپ میگویند که دقیقاً برعکس چاپ لترپرس است به این معنی که بهجای آنکه روی صفحه چاپ یک طرح برجسته حک شود، تصویر و طرح موردنظر روی صفحه حکاکی میشود و حالت فرورفته میگیرد. و از باکیفیتترین روشهای چاپی محسوب میشود. که به دلیل هزینههای بالایی که ساخت سیلندر دارد، تنها برای تیراژهای بسیار بالا و رول استفاده میشود.در کنار کیفیت بالا این روش از سرعت بالایی نیز برخوردار است که پس از آمادهسازی سیلندر فرآیند چاپ سرعت زیادی میگیرد.
در این روش چاپ مرکب را به قسمتهای گود شده سیلندر،هدایت کرده و سپس سطح سیلندر را با استفاده از یک تیغه پاککرده و چاپ را بر روی موادی که از قدرت جذب مرکب بالایی برخوردار هستند انجام میدهند. در حقیقت تمامی صفحه را با جوهر میپوشانید بهطوریکه جوهر تمامی قسمتهای کندهکاریشده را فرابگیرد. سپس صفحه چاپ کاملاً تمیز میشود تا تمامی جوهر از قسمت مسطح آن پاک شود؛ اما در قسمتهای کندهکاریشده باقی بماند. درنهایت صفحه با فشار زیادی روی کاغذ فشار داده میشود. بنابراین کاغذ به قسمتهای دارای جوهر فشرده میشود و جوهر جذب آن شده و طرح روی کاغذ شکل میگیرد.
این نوع چاپ بیشتر در تولید کاغذدیواری مورداستفاده قرار میگردد.
امروز روزه حکاکی سیلندر گراور را با روش الکترومکانیکی و یا با استفاده از ماشینهای حکاکی لیزری انجام میدهند. سیلندرهای گراور امروزی از جنس استیل و باروکش مسی ساخته میشوند که این نوع سیلندر گرانقیمت است.
در کنار تمامی مزایای چاپ گراور، این روش از معایبی نیز برخوردار است، همانطور که بالاتر نیز گفته شد این روش محدود به چاپ در تیراژهای بالا است. اگر اشتباهی سهواً پیش بیاید امکان جبران آن بدون ساخت دوباره سیلندر بسیار دشوار است زیرا هزینهی اعمال تغییرات بسیار بیشتر است. برای چاپ با این روش تنها میتوان از مرکبهای وابسته به حلال استفاده کرد.اگر کار شما در صورت چاپ بهصورت ترام (نقطهنقطه) ایراد پیدا میکند.