اصول طراحی اوراق اداری یا ست اداری
به مجموعه سربرگ ، کارت ویزیت و پاکت نامه یک شرکت در اصطلاح اوراق اداری گفته می‌شود. سایز وسایل از قبیل کاغذ یادداشت ، برچسب وسایل ، فلش کارت و کارت‌های اعتباری و پرسنلی نیز از نمونه‌های یک ست اداری محسوب می‌شوند. 
با استفاده از ایده‌های نو و خلاق در اصول طراحی گرافیکی و چاپ باکیفیت در مجموعه ست اوراق اداری یک شرکت می‌توان با کمترین و باصرفه‌ترین هزینه و زمان کم به یک ابزار تبلیغاتی تاثیرگذاردست پیدا کرد.
طراحی سربرگ
به کاغذهایی که دارای نشان‌واره و نشان سازمانی جهت نگارش نامه‌های رسمی و شرکتی مورداستفاده قرار می‌گیرند سربرگ اطلاق می‌شود. سایز عمومی سربرگ معمولاً A4 و A5 هست.
المان‌های سربرگ

لوگو و آرم تجاری
 معمولاً در سربرگ‌های ایرانی در گوشه فوقانی راست سربرگ قرار می‌گیرد. ولی این باز بستگی به سلیقه و نوع  طراحی طراح دارد. 

تاریخ، شماره ثبت و پیوست
قالبا در قسمت فوقانی سمت چپ قرار دارد و سایز فونت آن کمتر از 9 و بیشتر از 11 نیست. تاریخ و شماره ثبت و پیوست یکی از اساسی‌ترین المان‌های سربرگ اداری و سازمانی است.

اسم سازمان یا شرکت
محل قرارگیری آن در بالای سربرگ و جایی ست که در اولین نگاه توجه خود را جلب کند و مالکیت شرکت را نشان دهد. معمولاً در مورد فعالیت شرکت توضیح مختصری در زیر آن با فونت ریزتر داده می‌شود. 

آدرس و نشانی 
یکی دیگر از المان‌های کلیدی در اوراق اداری درج راه‌های ارتباط با شرکت از طریق آدرس، شماره تلفن و فکس، سایت و ایمیل است.  
نکات مهم دیگری که در طراحی سربرگ باید مدنظر داشت:
-استفاده فرم و اشکال و چندرنگ دارای هارمونی متناسب در طراحی سربرگ بلامانع است ولی نباید چندزبانه باشد. استفاده از فونت‌های لاتین طراحی سربرگ را غیرحرفه‌ای نشان می‌دهد. برای همین سربرگ‌های رسمی تک‌زبانه هستند. بدین منظور شما می‌توانید سربرگی جدا برای زبان لاتین تهیه کنید. 
-به‌عنوان یک توصیه کلی از به کار بردن نمادهای مذهبی در کارهای گرافیکی پرهیز کنید. چراکه استفاده از آن بی‌احترامی به دین است . اما در سربرگ‌های ایرانی به‌اشتباه استفاده از کلام بسم ا… و بسمه‌تعالی رایج است.
-بهتر است در طراحی سربرگ رنگ زمینه سفید و یا کاملاً روشن و ملایم باشد. چراکه استفاده از سایر رنگ‌ها در هنگام فکس، اسکن و یا فتوکپی ، وضوح خود را از دست می‌دهد و باعث ناخوانا شدن المان‌های مهم در سربرگ می‌گردد.
- حاشیه حداقل یک سانتیمتر جهت زیبایی و رعایت اصول گرافیکی کافی است. از بالای هدر یا سربرگ برای محیط طراحی بهتر است بیشتر از 3 الی 4 سانت نباشد.
طراحی کارت ویزیت
یکی از ساده‌ترین راه‌های بازاریابی به‌وسیله کارت ویزیت است. پس طراحی آن باید آن‌قدر حرفه‌ای و جواب باشد تا مخاطب و خریدار را شرکت شمارا انتخاب کند. در عین جذابیت و سادگی حتماً خوانا باشد. 
در نظر گرفتن نکات مهم و کلیدی برای طراحی بروی کاغذ با سایز کوچک 9 در 6 سانتی‌متر امری ساده و غیرتخصصی نیست بلکه تجربه و مهارتی خاص نیاز است. 
نکاتی مهم که برای طراحی کارت ویزیت باید در نظر گرفت:
- نشان‌واره و یا نشان سازمانی شرکت و نام سازمان و توضیح مختصر برای فعالیت شرکت
- راه‌های ارتباط با شرکت مانند تلفن، سایت و ...
- سایز فونت استفاده‌شده در کارت ویزیت باید حداکثر 12 باشد.
- در کارت ویزیت برخلاف سربرگ می‌توان از تنوع فونت استفاده کرد اما نباید این تنوع بیشتر از سه نوع باشد زیر کار طراحی شمارا غیرحرفه‌ای نشان می‌دهد. 
- از به کار بردن عکس‌هایی دارای جزئیات بپرهیزید. 
- کارت‌های ویزیت دارای سایزهای عمومی و استاندارد هستند ولی برای جذابیت بیشتر می‌توان از سایزهای اختصاصی هم استفاده کرد.

طراحی پاکت نامه
ابعاد پاکت نامه‌بر اساس سربرگ A4 انتخاب می‌شود. اندازه پاکت به‌اندازه یک‌سوم سربرگ به‌اضافه نیم سانت از هر طرف تعیین می‌گردد.
پاکت نیز مانند سایر اوراق آرم یا نشان‌واره سازمان و نام شرکت را داراست. معمولاً نام شرکت و نشان‌واره در قسمت فوقانی و چپ قرار می‌گیرد. آدرس و نشانی نیز در پایین سمت چپ قرار می‌گیرد.

نکته‌ای کلیدی و مهم در طراحی اوراق اداری، هماهنگی و تناسب بصری بین تمام اوراق است. درواقع یک طراحی همگون و متناسب در کارت ویزیت، سربرگ و پاکت باید باشد تا هر شخص با دیدن آن به یک شخصیت واحد و منسجم پی ببرد. این هماهنگی بصری به‌وسیله اشکال و چیدمان مناسب و رنگ یکسان ایجاد می‌شود.

منبع: امیر پرینت